Colenberg Omgevingspsychologie

LinkedIn Twitter

1 mei 2020

Promotie-onderzoek

In 2019 ben ik gestart met voltijds promotie-onderzoek aan de TU Delft over de relatie tussen de kantooromgeving en sociaal welzijn van de medewerkers. Daardoor heb ik voorlopig nauwelijks tijd voor lezingen, workshops of advies. Als u een verzoek heeft, kunnen we kijken wat er mogelijk is in combinatie met dit onderzoek. Organisaties kunnen gratis meedoen met mijn onderzoek.

Lees meer »

29 juli 2016

Gezond is het nieuwe duurzaam

Vorige maand was ik op het internationale en multidisciplinaire congres ‘Building the future of health’ in Groningen. En op de Provada, de grootste vastgoedbeurs van Nederland. Op beide plekken bleek dat de tijd rijp is voor gezonder bouwen. Met de ‘eindgebruiker’ centraal en evidence-based. Niet verwonderlijk: de noodzaak voor meer gezonde omgevingen groeit, en het levert ook nog wat op.

Lees meer »

20 april 2016

Office noise

Regelmatig hoor ik mensen klagen dat ze zich op kantoor ergeren aan het geluid om hen heen, en zich daardoor moeilijk kunnen concentreren. Divers onderzoek laat zien dat dit een veelvoorkomend en serieus probleem is. En dat het zowel te maken heeft met de inrichting van de ruimte, als met gedrag en cultuur. In deze infographic heb ik een aantal oorzaken, effecten en oplossingen op een rijtje gezet.

Lees meer »

27 november 2015

Persoonlijke ruimte

Vandaag ben ik door RTL geïnterviewd over persoonlijke ruimte. Voor een kort nieuwsitem, over de vraag waarom het ongemakkelijk voelt om op straat in hetzelfde tempo te lopen als een vreemde. In deze blog ga ik verder in op dit onderwerp.

Lees meer »

15 september 2015

Ontwerpen voor de gebruiker

Onlangs heb ik in een gastcollege op de Academie voor Bouwkunst in Groningen verteld over ontwerpen voor de (oudere) gebruiker. Over waarom het belangrijk is om informatie over de gebruikers te verzamelen en hoe je dat doet. En wat voor ouderen extra belangrijk is. In deze blog een samenvatting van het hoe en waarom, een volgende keer meer over ouderen.

Lees meer »