Colenberg Omgevingspsychologie

LinkedIn Twitter

Onderzoek & advies

Met mijn werk wil ik bijdragen aan een betere leefomgeving. Aan een fijne en gezonde woon- en werkomgeving, waarin de mens centraal staat. Ik doe dat via onderzoek en advies over de relatie tussen het ontwerp van een gebouw of openbare ruimte en de ‘eindgebruikers’. Over de afstemming van de inrichting en uitstraling op de behoeften van de organisatie, medewerkers, bewoners en bezoekers.Omgevingspsychologie als basis

Ik richt me vooral op het welzijn van de gebruikers, hun gezondheid en functioneren, en baseer mij daarbij op wetenschappelijke kennis uit de omgevingspsychologie.

  • Hoe kan de ruimte bijdragen aan gezondheid en welzijn?
  • Wat is de ambitie, wat moet de omgeving ‘doen’?
  • Hoe vertaal je dat in concrete eisen voor het ontwerp?
  • Hoe vind je een geschikte (interieur)architect?
  • Hoe betrek je de doelgroepen bij de verandering?
  • Hoe kun je gewenst gedrag bevorderen via de omgeving?
  • Wat kun je doen aan klachten over de omgeving?

In het menu in de rechterkolom vindt u een aantal van mijn adviesproducten, zoals een werkplekscan, en voorbeelden van uitgevoerde projecten.

Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking of oriënterend gesprek: susanne@colenberg.nl, 06 5252 4638.

Kennisdeling

Naast advieswerk houd ik mij bezig met kennisdeling over omgevingspsychologie via mijn weblog, sociale media, publicaties en presentaties. Ook geef ik cursussen. Hiermee wil ik ontwerpers en hun opdrachtgevers meer bewust maken van de invloed van de omgeving op welbevinden en gezondheid. En hen helpen een gezonde en effectieve omgeving te realiseren.