Colenberg Omgevingspsychologie

LinkedIn Twitter

Cursussen

Masterclass Omgevingspsychologie – UvA Academy

Maak kennis met en verdiep je kennis over omgevingspsychologie. Aan het einde van deze masterclass beschik je over een aantal basisvaardigheden (toepassen model, theorieën en onderzoeksmethoden) waarmee je in je eigen organisatie aan de slag kunt.

7 bijeenkomsten in voor-/najaar, 16:00 – 20:30 uur

Voor meer informatie: website UvA Academy

De UvA Academy is een onderwijsinstituut van de Universiteit van Amsterdam (UvA) dat zich richt op professionals. Deze masterclass behandelt dezelfde onderwerpen als het voormalige keuzevak Omgevingspsychologie voor studenten psychologie. Wegens bezuinigingen heeft de UvA helaas vrijwel alle keuzevakken binnen psychologie met ingang van studiejaar 2018-2019 moeten schrappen.

Introductiecursus omgevingspsychologie

NB. Vanwege mijn promotieonderzoek naar gezonde kantoren heb ik de komende jaren geen gelegenheid om deze cursus te geven. Stuur mij een e-mail als je toch geïnteresseerd bent, dan laat ik het weten als ik de cursus weer oppak.

De introductiecursus omgevingspsychologie schetst de psychologische processen die bepalen hoe mensen de gebouwde omgeving beleven. Welke invloed de inrichting van de ruimte kan hebben op waarneming en gedrag, en welke informatie over de gebruikersgroepen nodig is om deze een passende en prettige omgeving te bieden. Deze cursus is een kennismaking met het vakgebied voor (interieur)architecten en hun opdrachtgevers.

Gebouw Nieuwe Energie

  • Wetenschappelijke basis en praktijkvoorbeelden
  • Kleine groepen, ruimte voor eigen inbreng
  • Oefenen met een casus

De introductiecursus duurt van 9:30u tot 17:00u (één dag), en vindt plaats in Nieuwe Energie, een voormalige wolspinnerij in Leiden waar nu o.a. creatieve bedrijven zijn gevestigd. Het gebouw ligt op 10 minuten lopen van Leiden Centraal. Bushalte en parkeergarage op ca. 100m afstand.

De kosten zijn € 395,- ex. btw per persoon, inclusief cursusmateriaal. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname. De cursus staat voor 7 bijscholingspunten in het kader van de Wet op de architectentitel.