Colenberg Omgevingspsychologie

LinkedIn Twitter

Werkplekscan

Een werkplekscan biedt in korte tijd inzicht in beleving, gebruik en potentie van de fysieke werkomgeving. Zoals mogelijkheden voor een gezonder kantoor, oorzaken van klachten of ongewenst gebruik van plekken. De scan bestaat minimaal uit:

  • een rondgang en observatie;
  • enkele gesprekken;
  • een globale analyse van sterke en zwakke punten;
  • tips voor verbetering.

Een iets uitgebreidere variant omvat observaties op verschillende tijdstippen, analyse van documentatie en meer gelegenheid voor medewerkers om hun verhaal te doen. Dat is met name belangrijk als er sprake is van onvrede of klachten. Naast concrete verbetertips voor de korte termijn, geef ik ook advies voor de toekomstige inrichting.

Vanuit de omgevingspsychologie, interieurarchitectuur en mijn jarenlange ervaring als medewerker in diverse kantoren, heb ik veel kennis opgebouwd over de invloed van de inrichting op beleving, gedrag en vitaliteit van de medewerkers. Ook is er steeds meer degelijk onderzoek beschikbaar over het effect van de fysieke werkomgeving op gezondheid en welzijn. Ik volg deze ontwikkelingen op de voet. Bovendien kijk ik als onafhankelijk deskundige met een frisse blik naar de situatie, waardoor nieuwe details en verbanden aan het licht komen.

Bekijk hier een voorbeeld van een werkplekscan, uitgevoerd bij KLM.

Interesse? Neem contact op voor een prijsindicatie: 06 – 5252 4638 / susanne@colenberg.nl

Mijn werkplekscan voor een gezonde werkomgeving wordt tegen gereduceerd tarief aangeboden via het platformLogo It's my life