Colenberg Omgevingspsychologie

LinkedIn Twitter

Publicaties

In de media

Interview EditieNLIn november 2015 ben ik door RTL4 geïnterviewd over het fenomeen persoonlijke ruimte. In de sociale media circuleerde een plaatje over het ongemakkelijke gevoel om op straat naast een onbekende te lopen, in hetzelfde tempo. Editie NL wilde een item maken over hoe dat komt en wat je kunt doen in zo’n situatie, dacht aan omgevingspsychologie en belde mij.

 

In november 2014 heb ik een lezing gehouden over omgevings-psychologie op het Grote Interieurcongres van Architectenweb. In januari 2015 is in bijbehorend magazine een interview met mij gepubliceerd. Over het vakgebied en de toepassing voor ontwerpers.

In het redactioneel: “Als ontwerper enkel afgaan op jouw eigen intuïtie en ervaring is volgens omgevingspsycholoog Susanne Colenberg niet afdoende, vanwege de beroepsdeformatie die je als ontwerper onvermijdelijk hebt.”

 

Boeken en gidsen

IBoek beide voorkantenn oktober 2013 is het boek ‘Omgevingspsychologie en ontwerpen’ van dr. R. Hamel uitgebracht bij de Universiteit van Amsterdam. Daarin heb ik de ‘vertaling’ voor ontwerpers verzorgd in het deel ‘Ontwerpen en omgevingspsychologie’.

Het boek legt uit hoe de toepassing van psychologische kennis kan bijdragen aan een beter ontwerp. Het is een pamflet voor het betrekken van omgevingspsychologen bij ontwerpprojecten. Het is te verkrijgen via de website van het Netwerk Omgevingspsychologie.

 

De WerkplekWijzerOp 26 november 2013 heeft het Center for People and Buildings de nieuwe uitgave van de Werkplekwijzer gepresenteerd. Dit is een praktische gids voor het plannen en inrichten van kantooromgevingen.

Ik heb als adviseur bijgedragen aan de nieuwe uitgave met kennis over de beleving van de werkomgeving en veelvoorkomende klachten. De gids is te bestellen bij het CfPB voor €25,- ex. btw en verzendkosten.

Rapporten

Een stapel rapportenDe meeste onderzoeksrapporten, adviesnota’s en handreikingen die ik heb geschreven in het kader van projecten zijn niet openbaar.