Colenberg Omgevingspsychologie

LinkedIn Twitter

Cursussen

Voor wie meer wil weten over hoe de inrichting van de omgeving mensen beïnvloedt, geef ik diverse cursussen. Met wetenschappelijke kennis en voorbeelden van toepassing in de (ontwerp)praktijk. Geschikt voor de wettelijk verplichte bijscholing van (interieur)architecten. Maar ook interessant voor beleidsmakers, (facility)managers en andere professionals in ruimtelijk ontwerp en beheer.

  • omgevingspsychologie aan de UvA
  • introductiecursus omgevingspsychologie
  • ontwerpen van een comfortabele geluidsomgeving

Ik geef cursussen desgewenst ook in company; neem contact op voor een offerte: susanne@colenberg.nl, 06 52 52 46 38.

Omgevingspsychologie aan de UvA

Samen met Fiona de Vos verzorg ik het vak omgevingspsychologie aan de Universiteit van Amsterdam, jaarlijks in de periode april-mei.

campus-nieuwe-achtergrachtHet vak is een onderdeel van de bachelor Psychologie, maar er kunnen ook buitenstaanders aan meedoen (kosten €900,- plus boek). Een intensieve cursus met 7 colleges, huiswerkopdrachten en een tentamen, voor wie zich echt wil verdiepen in het vak.

Kijk hier voor meer informatie over programma en aanmelding (NB. alleen in december).

Introductiecursus omgevingspsychologie

De introductiecursus omgevingspsychologie geeft inzicht in psychologische processen die bepalen hoe mensen de gebouwde omgeving beleven. Welke invloed de inrichting van de ruimte kan hebben op waarneming en gedrag. En welke informatie u nodig heeft over de gebruiker om deze een passende en prettige omgeving te kunnen bieden.

Gebouw Nieuwe Energie

  • Ontwikkeld in samenwerking met dr. R. Hamel, voorm. coördinator Omgevingspsychologie UvA
  • Wetenschappelijke basis en praktijkvoorbeelden
  • Kleine groepen, ruimte voor eigen inbreng
  • Oefenen met een casus

De introductiecursus duurt van 9:30u tot 17:00u (één dag), en vindt plaats in Nieuwe Energie, een voormalige wolspinnerij in Leiden waar nu o.a. creatieve bedrijven zijn gevestigd. Het gebouw ligt op 10 minuten lopen van Leiden Centraal. Bushalte en parkeergarage op ca. 100m afstand.

De kosten zijn € 395,- ex. btw per persoon, inclusief cursusmateriaal. Na afloop ontvangt u een certificaat van deelname. De cursus staat voor 7 bijscholingspunten in het kader van de Wet op de architectentitel. Aanmelden voor deze cursus is op dit moment niet mogelijk.

Ontwerpen van een comfortabele geluidsomgeving

Geluid heeft een grote invloed op de beleving van een ruimte, en het functioneren en de gezondheid van de gebruikers. Samen met Yvette Tietema van Ecophon heb ik daarom in 2015 opdracht van de BNA een workshop ontwikkeld voor (interieur)architecten, die inzicht biedt in:

  • de factoren die geluidshinder binnen in een gebouw veroorzaken;
  • de effecten die dat heeft op gezondheid en functioneren van de gebruikers;
  • de manier waarop je geluidshinder vanuit het ontwerp kunt tegengaan.

De workshop duurt een halve dag (13:00-17:00u), en verzorgen wij op aanvraag bij u op locatie. De kosten zijn €850,- ex btw voor een groep van maximaal 16 deelnemers.